از اوایل قرن ۲۱ برای نخستین بار بر روی آئودی A8 استفاده شد و سپس این تکنولوژی گسترش یافت و ابتدا بر روی دیگر محصولات آئودی تا سال ۲۰۰۹ استفاده گردید و اکنون اکثریت تولید کنندگان ماشین مانند هوندا ، جگوار ، فولکس واگن و کارخانجات ماشین سازی زیر مجموعه اش ، کیا ، هیوندای و …از سیستم ترمز دستی الکترونیکی بر روی ماشین های خود بهره میبرند . در سیستم ترمز دستی مکانیکی که در بعضی ماشین ها به صورت اهرم دستی است و در بعضی دیگر به صورت اهرم پایی میباشد یک کابل را که به لنت های عقب متصل است درگیر میکند اما در سیستم ترمز الکترونیکی عملکرد متفاوت است و دو نوع سیستم ترمز دستی الکترونیکی داریم که در ادامه آن را برای شما شرح میدهیم . نوع اول ترمز دستی الکترونیکی مانند نوع مکانیکی دارای کابل است اما با این تفاوت که وقتی راننده دکمه ترمز دستی الکترونیکی را فشار میدهد یک موتور برقی کار دست راننده را انجام میدهد و کابل را میکشد و لنت های عقب را درگیر میکند . در ماشین هایی که این نوع ترمز دستی الکترونیکی را دارا میباشند یک چیپ الکترونیکی وجود دارد که شروع حرکت ماشین در سر بالایی را کنترل میکند که این سیستم را به اختصار HSA مینامند . در نوع دوم سیستم ترمز دستی برقی هیچ نوع کابلی وجود ندارد و ترمز دستی توسط موتور برقی جاسازی شده در کالیپر ترمز عقب عمل درگیر کردن ترمز دستی را به صورت الکترونیکی انجام میدهد . اغلب در این سیستم در ماشین های اتوماتیک زمانی که گیربکس را در حالت D یا حرکت قرار میدهید ترمز دستی به صورت خودکار غیر فعال میگردد
کیا سورنتو ایکس ام – Kia Sorento XM که نسل دوم سورنتو محسوب می شود از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۴ عرضه شد و پس از آن جای خود را به نسل سوم داد. سورنتو مجهز به یک پیشرانه ی ۶ سیلندر ۳.۵ لیتری می باشد که آن را خودرویی پرقدرت و سریع ( در کلاس خود ) معرفی می کند. سورنتو از سواری قابل قبول و امکانات رفاهی کافی برخوردار است که باعث می شود بازار دست دومش پس از توقف تولید آن نیز نسبتا پر رونق باشد و بتوان به عنوان یک اس یو وی خانوداگی بر روی آن حساب کرد.این اتومبیل توانمندی خود را مدیون پیشرانه ۲.۲ لیتری توربودیزل چهار سیلندر است که در کلیه سورنتوهای چهارچرخ محرک AWD مشترک است. توان خروجی این موتور برابر ۱۹۷ اسب بخار و گشتاور آن ۴۴۱Nm بوده که در دور موتورهای ۱۷۵۰ تا ۲۷۵۰ پدید میآید. اگر مایل به دانستن میزان تشنگی این خودرو به ازای طی مسیر صد کیلومتری هستید، بایستی بدانید که به ۷.۸ لیتر سوخت برای پیمودن مسیر ۱۰۰ کیلومتری توسط این خودرو نیاز دارید.
همچنین کیا سورنتو به فکر ایمنی سرنشینان خود نیز هست و بدین منظور از امکاناتی به شرح زیر بهره میبرد:
ایربگهای جلو، جانبی و پردهای، ترمز ABS، سیستم کنترل پایداری الکترونیکی، سیستم مدیریت پایداری وسیله نقلیه، سیستم کمکی شروع به حرکت از روی تپه، چراغ هشدار نبستن کمربند ایمنی برای تمام صندلیها، حسگرهای پارک در قسمت جلو و عقب خودرو، دوربین دید عقب و قفل اتوماتیک دربها بر مبنای حسگر سرعت.
مشکلاتی که بیشتر در تعمیر ترمز دستی برقی یونیت EPB دیده شده.
تعمیر ترمز دستی برقی EPB کیا سورنتو